AFŞİN’DE SOSYAL ÇALIŞMALAR VE ÜST YAPIDA SON DURUM…

Üst yapıda çalışmalarımızın 4\3 düzeyinde bitti. 4\1 kaldı. Kalanını da 2018 sezonunda bitireceğiz. Biz göreve geldiğimizde hayata geçirmeyi vaat ettiğimiz projelerin hepsi sosyal projelerdi. Bundan sonrada sosyal projeleri çeşitlendirmek ve hızlandırmak istiyoruz. Çünkü cumhurbaşkanımız bize yalnızca temel belediyeciliği değil sosyal belediyeciliği de öğretti. İşin bütçe kısmım da çok önemli. Bize verilen bütçenin çoğunluğu üst yapı çalışmaları içindi. Biz ayrım yapmadık ama durum bu. İmkânlarımız dar. Hem ilçe belediyesi olarak hem büyükşehir belediyesi olarak yapılması gerekene baktığınızda size verilen bütçe yetersiz geliyor. Fakat bereket bizim inancımızda çok önemli bir yeri vardır. Berekete inanıyoruz. Ona göre hareket ediyoruz. Rabbimde farklı şekillerde bereketini veriyor.

Bakınız bir milyon 75 km’nin üzerinde beton ve sıcak asfalt yol yaptık. Önceki yıllarla kıyaslandığında devasa kaynaklara sahip olmamız gerekiyor ama öyle değil. Durum geçmiş yıllarla aynı. Ancak bereket işlerimizi kolaylaştırıyor.

Bu sene tamamladığımız 8 adet taziye evi var. Toplamda 22 adet taziye evimiz oldu. Mütevazi yerler ancak halkın ihtiyacını görecek şekilde kullanışlı yerler. Kültürel faaliyetlerimiz yine her zaman önceliklerimiz arasında olacak. Çok fazla sayıda panel ve sempozyum düzenlemek istiyoruz. Çok sayıda ulusal bazda yazar ve düşünür getirdik. Bu senede planımız Mahzun-i Şerif adına bir çalışma yapmak istiyoruz. Çünkü marjinal gruplar kendisine sahip çıkmak istiyor. Bizlerde bu manada bir türkü gecesi gibi değil ancak felsefesini ve dünya görüşünü gençlere anlatan bir dizi program düzenleyeceğiz.

Büyükşehir belediyesinin ilgili bölümleriyle de istişare içindeyiz. Anlaşabilsek birlikte bu programı düzenleyeceğiz aksi takdirde tek başımıza yapacağız.

Büyükşehir belediyesiyle birlikte mikro kredi kullanan kadınlarımız için bir tür ürün satış yeri açtık. Mekân bizimdi, masrafları biz karşıladık. İşletmesini büyükşehir üstlendi.

Yine sosyal alanda bir takas çarşısı yaptık. Paranın geçmediği türden bir çarşı. Yine kültür evimizin kaba inşaatı ve ince işçiliği bitti. Teftiş aşamasındayız. Amfi tiyatromuz bitti. Bölgesel hayvan pazarımızın yüzde 15’lik kısmını yaptık geri kalan kısmını 2018 sezonunda devam edeceğiz.