UNESCO MİRASIMIZ ESHAB-I KEHF CANLANIYOR…

Bizler göreve geldiğimiz günlerde vakıflar bölge müdürlüğünün himayesinde olan külliyemizi Belediyemiz bünyesine aldık. Şimdi ise güzel ve anlamlı bir projeye ev sahipliği yaptık. Bu projemiz kapsamında Eshab-ı Kehf’imiz daha da canlandırarak yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekip bölge insanımıza katkı sağlamasını hedefliyoruz. Projemiz de Ahşap bir Turizm danışma ofisi kurduk. Kios sistemi ile külliye hakkında bilgi verecek dokunmatik dijital tanıtıcı monitörler bırakıldı.  Külliyenin birçok noktasına kablosuz ses sistemleri kurularak bilgilendirmeler yapılabilecek. Güvenlik kameraları güçlendirilerek güvenliğin daha etkili olması sağlanıldı. Ayrıca silikon maketler bırakılarak eski tarihi anlar canlandırılmış olundu. Bu projemiz Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından destek alarak çalışmalar yürütülmüştür. Yaklaşık olarak 866 bin 617 TL ye maal olacak olan projemiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.