27 Mart 2017 Pazartesi

GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Yayın Tarih: 21.10.2016 / Okunma Sayısı: 233

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazeteciliğin, günümüzün en dinamik ve en fedakârlık isteyen mesleklerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Güven mesajında şunları söyledi; “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynarlar. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olurlar. Bu duygu ve düşüncelerle, yerel gazete, dergi, radyo, televizyonlarımızın ve ulusal ajans temsilcilerini ve emekçilerinin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.